De nieuwe etaleur

Begin jaren 90 deed ik toelatingsexamen voor de Nimeto. Toendestijds de etaleursopleiding van Nederland.
Als thuisopdracht moesten we rond het thema “Olympische 1992″een opdracht maken. Na twee weken karton snijden en plakken had ik een schouderblessure. Met de uitwerking onder mijn arm naar de toelatingsdag. Ik weet dat ik daar in ieder geval een poppenkast ontworpen heb. Verder weet ik het niet meer. De uitslag was: toegelaten. Ik ben uiteindelijk de grafische MTS gaan doen. Een exactere opleiding, volgens mijn vader. Recent bedacht ik mij dat ik eigenlijk wel etaleur ben geworden. Het vak etaleur zoals dat begin jaren 90 nog stond voor “etalages maken die het publiek voor de deur wisten te boeien” is het uiteindelijk niet geworden.  
Is elke website geen etalage? Rond 2000 ben im begonnen met het maken van websites. De ene succesvol, de andere helemaal niet. Ik was helemaal gek van Joomla, met alle mogelijkheden die Joomla bood. En WordPress was het andere kamp. Er waren ook echt 2 verschillende communities. Na een jaar of zes  ben ik overgestapt naar WordPress. 

Nu, 11 jaar later heb ik veel etalages mogen maken. Soms heb ik de etalages door een ander laten maken. Alser bijvoorbeeld te veel maatwerk bij kwam kijken. Of  als een ander CMS gebruikt moest worden, zoals Drupal. Dan was ik meer de regiseur dan etaleur.

Inmiddels heb ik een team programmeurs in India die projecten voor mij doen. Een van de eerste projecten was Purlplugin.com, dat regelmatig verkocht wordt ergens ter wereld.

Wil je zelf een etalage op internet maken? Download mijn e-book dat je erbij ondersteund. Vul onderstaand je gegevens in.

Bouw een website (met WordPress)

Erik Plomp